هرچیزی که باید درباره مجازی سازی سرور بدانید

با تقسیم بندی منابع پس از خرید هاست و سرور، یک کامپیوتر واحد می تواند به لطف مفهوم مجازی سازی سرور، سیستم عامل های متعددی را اجرا کند. در لایه انتزاعی، گفته می شود، یک سیستم کامپیوتری، یک نمونه مجازی را اجرا می کند که زیرمجموعه ای از سخت افزار مادر است. مجازی سازی سرور امکان ایجاد چندین نمونه سرور از یک سرور فیزیکی را فراهم می کند که هر یک دارای محیط مستقل خود هستند. در این نوشته از سرور سوییچ به تعریف مجازی سازی سرور می پردازیم. تا پایان با ما همراه باشید؛ زیرا ما شما را با انواع اتصال دهنده سخت افزار و سیستم عامل آشنا می کنیم.

آیا می دانید مجازی سازی سرور چیست؟

آیا می دانستید که حتی با خرید سرور مجازی اقتصادی، باز هم یک سرور اختصاصی به طور متوسط از 15 درصد منابع خود فقط برای اجرای عملیات های خود استفاده می کند؟ اگرچه اجرای برنامه شما بر روی سرورهای اختصاصی مزایایی نسبت به سرورهای مجازی دارد؛ اما موارد زیادی وجود دارند که باعث هدر رفتن منابع می شوند و این مشکل مشهود است. در واقعیت، یک سیستم عامل به سادگی بر روی یک قطعه سخت افزار نصب می شود. علاوه بر این، همه سرورها به دلیل مشکلات نرم افزاری یا سخت افزاری اغلب نیاز به تعمیر دستی دارند. با استفاده از نرم افزار مجازی سازی می توانید سرور واقعی خود را به چندین سرور مجازی تقسیم کنید. با انجام این کار، ممکن است دارایی های فیزیکی خود را بدون نیاز به خرید سخت افزار اضافی به حداکثر برسانید.

Hypervisor چیست؟

نرم‌افزاری که ماشین‌های مجازی (VM) را تولید و مدیریت می‌کند، Hypervisor نامیده می‌شود که گاهی اوقات به عنوان مانیتور ماشین مجازی یا VMM شناخته می‌شود. یک هایپروایزر با به اشتراک گذاشتن منابع خود، مانند حافظه و CPU، یک کامپیوتر میزبان را قادر می‌سازد تا ماشین‌های مجازی مهمان (VMs) متعددی را مدیریت کند.

در واقع، از آنجایی که ماشین های مجازی مهمان (VMs مهمان) مستقل از سخت افزار میزبان هستند، هایپروایزرها شرایطی را برای استفاده موثرتر از منابع سیستم ایجاد می کنند. در نتیجه، ماشین های مجازی مهمان می توانند بدون زحمت بین سرورها حرکت کنند.

به لطف Hypervisor، تخصیص منابعی مانند CPU، حافظه و ذخیره سازی به مهمانان فعلی و ماشین های مجازی کاملاً جدید ساده است. برای اجرای ماشین های مجازی، همه هایپروایزرها به اجزای سیستم عامل خاصی مانند مدیریت حافظه، زمان بندی فرآیند، پشته ورودی/خروجی (I/O)، درایورهای دستگاه، مدیریت امنیت و پشته شبکه نیاز دارند.

هایپروایزر، فضا، انرژی و سایر نیازهای تعمیر و نگهداری را به حداقل می رساند؛ زیرا به رایانه های مجازی متعددی اجازه می دهد تا یک سرور واقعی را با یک هایپروایزر به اشتراک بگذارند.

هایپروایزر منبع باز را می توان از بین گزینه های مختلف انتخاب کرد. با پلتفرم مجازی سازی Hypervisor ESXi و vSphere، VMware یک گزینه محبوب برای مجازی سازی است. یکی دیگر از جایگزین های منبع باز موجود در هسته Linux® یک ماشین مجازی مبتنی بر هسته (KVM) یا مجازی ساز KVM است. ماشین های مجازی Xen و مایکروسافت Hyper-V از دیگر موارد هستند.

کاربرد مجازی سازی سرور

کاربرد مجازی سازی سرور

همانطور که قبلا گفته شد، ابتدا باید نرم افزار مجازی سازی را راه اندازی کنید تا یک سرور مجازی بسازید. نام این برنامه ضروری Hypervisor است. وظیفه اصلی Hypervisor ایجاد یک لایه مجازی سازی است که از طریق آن CPU، RAM و سایر منابع فیزیکی به اجزای مختلف تقسیم می شوند. هنگامی که هایپروایزر بر روی کامپیوتر میزبان شما راه اندازی شد، می توانید از آن برای کپی کردن منابع فیزیکی و ساخت سرورهای مجازی جدید استفاده کنید. انواع مختلفی از مجازی سازی سرور وجود دارد و آنچه که آن ها را متمایز می کند درجه انزوا است.

با توجه به اینکه ایده مجازی سازی سرور را نباید با چند وظیفه ای اشتباه گرفت، پس این ایده وحشتناکی نیست؛ زیرا اجرای همزمان بسیاری از برنامه ها بر روی یک سیستم عامل، چند وظیفه ای بودن نامیده می شود. مجازی سازی سرور، استفاده از سیستم عامل های مختلف را بر روی یک سخت افزار امکان پذیر می کند.

انواع مجازی سازی سرور

استفاده از سرور، دسکتاپ، برنامه، مرکز داده، شبکه یا منابع ذخیره سازی به دلیل فناوری مجازی سازی به صورت مجازی امکان پذیر است. در واقع، سناریوهای ذکر شده در بالا به دسته های مختلف مجازی سازی تفکیک می شوند. در ادامه به انواع مجازی سازی سرور به اختصار اشاره می شود.

مجازی سازی سرور

برای ساده سازی نگهداری سرور و امکان اجرای چندین سیستم عامل علاوه بر استفاده حداکثری از ظرفیت منابع، زیرساخت ها و منابع سخت افزاری سرور با استفاده از فناوری مجازی سازی به بخش های مختلف تقسیم می شوند.

مجازی سازی دسکتاپ

برای هر کاربر متصل به شبکه تحت این فناوری یک دسکتاپ مجازی تعریف می شود و سرور مرکزی آن را کنترل می کند. یک سرور به لطف مجازی سازی دسکتاپ می تواند دسکتاپ های مجازی متعددی داشته باشد.

مجازی سازی شبکه

مدیریت و نگهداری با مجازی سازی شبکه امکان پذیر است. تا زمانی که معماری نرم افزار برقرار باشد، این فناوری امکان ایجاد مجازی سازی چندین شبکه و در دسترس بودن ارتباطات و انتقال داده ها را بر روی پلت فرم آن فراهم می کند. به منظور اجتناب از خرید و افزودن سخت افزار با افزایش تعداد کاربران شبکه، برخی از منابع شبکه مجازی اختصاص داده شده هستند.

مزایای مجازی سازی سرور

انواع مزایای مجازی سازی سرور

از طریق اتوماسیون و ساده‌سازی بسیاری از رویه‌های مورد نیاز برای اجرای یک شبکه مرکز داده و مدیریت و ایمن‌سازی آن در فضای ابری، مجازی‌سازی شبکه به شرکت‌ها در دستیابی به پیشرفت‌های قابل توجه در سرعت، چابکی و امنیت کمک می‌کند. برخی از مزایای مهم مجازی سازی شبکه به شرح زیر است:

از آنجا که عملیات دستی خودکار است، کارایی عملیاتی افزایش می یابد.

وظایف را بدون توجه به ساختار فیزیکی مدیریت می کند.

امنیت شبکه مرکز داده به طور قابل توجهی بهبود می یابد.

اجزای فیزیکی شامل سوئیچ ها، روترها، سرورها و کابل ها از طریق مجازی سازی شبکه کاهش می یابند.

شبکه ها به راحتی تقسیم بندی می شوند.

امکان استقرار سریع، مقیاس پذیری و تغییر را فراهم می کند.

از امنیت کافی در برابر تخریب تجهیزات فیزیکی برخوردار می شود.

اجازه می دهد تا مؤلفه خراب در حالی که سیستم هنوز در حالت failover در حال اجرا است، تعمیر شود.

شما می توانید خرید سوئیچ و روتر را از سایت ما انجام دهید.

بر اساس نوع جداسازی، روش هایی متمایز برای انواع روش های مجازی سازی سرور وجود دارند. این روش ها سه مورد هستند که هر یک از آنها را معرفی می کنیم:

ماشین مجازی یا مجازی سازی کامل

هایپروایزرها ماشین های مهمان را در مفهوم ماشین مجازی کاملاً ایزوله می کنند. اگرچه از سخت افزار ماشین میزبان استفاده می کنند؛ اما به گونه ای عمل می کنند که گویی روی یک کامپیوتر کاملا مجزا هستند و از Hypervisor و عملکرد آن بی اطلاع هستند. این ماشین های مجازی (VM) خود را مستقل و سازنده می بینند.

ماشین Paravirtual

هنگامی که به چندین ماشین مجازی و همچنین منابع منعطف و قابل اشتراک نیاز دارید، ممکن است همیشه نیاز به استفاده از یک سیستم کاملا مجازی نباشد. یک ماشین مجازی ( که همچنین با عنوان ناتمام شناخته می شود) در شرایط خاص یک گزینه برتر خواهد بود.

شبیه‌سازی رابط سخت‌افزاری در Paravirtual Machine برای مهمان انجام می‌شود تا منابع را در دسترس آن قرار دهد. این تکنیک به دلیل سریع و موثر بودن شهرت دارد، که ما آن را به یک هسته پردازش فشرده اعتبار می دهیم. توانایی تغییر ماشین مهمان مستلزم آن است که ماشین paravirtual فقط سیستم عامل های منبع باز را اجرا کند.

مجازی سازی سطح سیستم عامل

مجازی سازی در سطح سیستم عامل اغلب در محیط های میزبانی برای توزیع منابع بین تعداد زیادی از کاربران و در عین حال حفظ عملکرد و امنیت استفاده می شود. هیچ لایه واسط Hypervisor در مجازی سازی در لایه سیستم عامل وجود ندارد. از این رو کل سیستم مجازی سازی می شود. به همین دلیل، سربار به شدت کاهش یافته است و تقریباً به صفر رسیده است.

هسته سیستم عامل، تعدادی از سیستم عامل های مجازی را قادر می سازد که در یک سیستم عامل وجود داشته باشند. برخلاف این واقعیت که استفاده از سیستمی که در سطح سیستم عامل مجازی سازی شده است این تصور را به کاربر می دهد که از یک سیستم واقعی استفاده می کند، در واقع هیچ هایپروایزری در این نوع مجازی سازی وجود ندارد.

به لطف مجازی سازی، سازمان ها می توانند از طیف وسیعی از مزایای تکنولوژیکی و تجاری سود ببرند. در ادامه برخی از مزایای قابل توجه مجازی سازی آورده شده است.

انواع روش های مجازی سازی سرور

دیگر مزایای مجازی سازی سرور چیست؟

از دیگر مزایای مجازی سازی سرور می توان به گزینه های زیر اشاره کرد.

یکپارچه سازی سرورها

تعداد کلی سرورهای شرکت را می توان کاهش داد؛ زیرا مجازی سازی یک سرور فیزیکی را قادر می سازد وظایف چندین سرور را انجام دهد. “یکپارچه سازی سرور” رویه ای است که در این امر دخیل است. سناریویی را در نظر بگیرید که در حال حاضر 12 سرور فیزیکی برنامه های کاربردی را اجرا می کنند. این شرکت فقط به 4 سرور واقعی نیاز دارد تا 12 بار کاری مشابه را به لطف مجازی سازی (که به هر سرور فیزیکی اجازه می دهد تا سه ماشین مجازی را میزبانی کنند)، فقط با همین سرور ها به سرانجام برساند.

زیرساخت فیزیکی ساده تر

تعداد رک ها و کابل ها در مرکز داده با تعداد سرورهای کمتر بسیار کاهش می یابد. با آسان‌تر کردن استقرار و عیب‌یابی، تیم ممکن است در راستای همان اهداف کار کند و در عین حال فضای کمتری را اشغال کند.

کاهش هزینه های تجهیزات و امکانات

هزینه سخت افزار مرکز داده کاهش می یابد و با یکپارچه سازی سرور به انرژی و توان خنک کننده کمتری نیاز است. یکی از روش‌های کاهش هزینه‌ها برای شرکت‌هایی که سرورهای زیادی دارند، تلفیق سرور از طریق مجازی‌سازی است.

سازگاری بیشتر

هر VM قبل از اینکه بتواند به عنوان یک نمونه جداگانه زندگی کند، نیاز به اجرای یک سیستم عامل جداگانه دارد. یک شرکت می تواند خرید هر ترکیب دلخواه مثل خرید هاست ویندوز، لینوکس و سایر سیستم عامل ها را بر روی سخت افزار فیزیکی یکسانی استقرار دهد؛ زیرا توانایی ماشین های مجازی در سیستم عامل هایشان متفاوت است. از نظر انعطاف‌پذیری، استقرار سرورهای فیزیکی سنتی باهم قابل مقایسه نیستند.

مدیریت بهتر

مدیریت منابع و ایجاد نمونه VM با مجازی سازی سرور متمرکز می شود. مجازی‌سازی مدرن به مدیران فناوری اطلاعات طیف وسیعی از قابلیت‌ها و ابزارها را می‌دهد تا محیط مجازی‌سازی شده را بهتر مدیریت کنند و زیر نظر داشته باشند. به عنوان مثال، یک ماشین مجازی می‌تواند با استفاده از ویژگی‌های مهاجرت زنده، بین دو سرور فیزیکی جا به جا شود، بدون اینکه بار کاری قطع شود. به منظور بازیابی از خرابی ها یا بلایای پیش بینی نشده، ویژگی حفاظت از داده ها همچنین می تواند وضعیت یک ماشین مجازی را در هر نقطه از زمان ثبت کند. علاوه بر این، مدیران ممکن است به لطف پشتیبانی مجازی سازی برای مدیریت متمرکز، تمام ماشین های مجازی موجود در محیط را مشاهده کنند.

پیشنهاد می کنیم مقاله مربوط به سوال سرور مجازی چیست؟ را نیز مطالعه کنید تا آشنایی بیشتری با این مسائل پیدا کنید.

مزایا و معایب مجازی سازی سرور

انواع مزایا و معایب مجازی سازی سرور

نمی توان انکار کرد که مجازی سازی سرور مزایای زیادی برای یک شرکت دارد؛ اما تعدادی از اشکالات احتمالی نیز وجود دارند که باید از آنها آگاه بود. برخی از این معایب عبارتند از:

ریسک و در‌ دسترس‌ بودن

خطرات برای شرکت ها ناشی از اجرای بارهای کاری متعدد بر روی یک کامپیوتر فیزیکی است. با توسعه مجازی‌سازی، خرابی سرور اکنون می‌تواند بر بسیاری از بارهای کاری تأثیر بگذارد و به طور بالقوه اختلال بیشتری در کسب‌وکار، میان کارمندان، شرکا و مشتریان آن شرکت ایجاد کند. قبلاً، خرابی سرور فقط بر حجم کاری که با آن مرتبط بود تأثیر می گذاشت. کارکنان فناوری اطلاعات باید مواردی مانند توزیع حجم کار را در نظر بگیرند و در مورد چگونگی بازیابی ماشین های مجازی مهم پس از خرابی زیرساخت های فیزیکی آگاه باشند.

پدیده گسترش VM یا VM Sprawl

ماشین‌های ساختگی توسعه و حذف نهایی ماشین‌های مجازی، به ویژه زمانی که ناخواسته کاری انجام دهند، یکی از مسائل اساسی هستند. ماشین‌های مجازی که مورد استفاده قرار نمی‌گیرند یا مورد نیاز نیستند، همچنان از منابع سرور گران قیمت استفاده می‌کنند در حالی که هیچ کار مفیدی انجام نمی‌دهند. این تیم در نهایت به دلیل رشد ماشین های مجازی با کمبود منابع مواجه می شوند و این قضیه آن ها را مجبور به سرمایه گذاری های پیش بینی نشده برای افزایش ظرفیت منابع خود می کنند. اصطلاح “VM Sprawl” یا “Virtual Server Sprawl” به این وضعیت اشاره دارد. سپس، به منظور آزاد کردن منابع برای استفاده بعدی، ماشین‌های مجازی غیرضروری باید قرار گرفته و بازنشسته شوند.

کمبود منابع

مجازی‌سازی سرور محدودیت‌های کاری را که می‌توان با منابع سرور معمولی انجام داد، افزایش می‌دهد. Memory Overcommitment اصطلاحی است برای این موضوع. استفاده بیش از حد از حافظه، نامطلوب است؛ زیرا با تاخیر در دسترسی به هارد دیسک، بهره وری ماشین مجازی را کاهش می دهد.

تخلفات لاینسس

به همین دلیل، باید مجوز هایپروایزر را به دقت زیر نظر داشته باشید تا مطمئن شوید که با شرایط و ضوابط قراردادهای مجوز نرم افزار مطابقت دارد. هایپروایزرهای مرتبط با مجازی سازی سرور و ابزارهای مدیریتی ممکن است گهگاه منجر به هزینه های اضافی برای شرکت شود. ناقضان قوانین صدور مجوز ممکن است با عواقب قانونی و همچنین جریمه های سنگین مواجه شوند.

تجربه

شایستگی اعضای تیم فناوری اطلاعات برای پیاده سازی و مدیریت موفق محیط مجازی ضروری است. برای ارائه امن منابع، نظارت، بازیابی سریع، اطمینان از در دسترس بودن مداوم در هر حجم کاری، و کمک به مدیریت ماشین های مجازی جدید در طول عمر VM، عواملی مانند “دانش” و “تجربه” بسیار مهم هستند.

مزایای مجازی سازی سرور چیست؟

آیا می دانید مجازی سازی سرور چه کاربردی دارد؟

در طول دو دهه گذشته، کاربرد مجازی سازی سرور، خود را به عنوان یک فناوری قابل اعتماد و کارآمد تثبیت کرده است که در مراکز داده متعددی نفوذ پیدا کرده است. این غیرقابل انکار است که شرکت ها همچنان در پیاده سازی مجازی سازی با استفاده از این فناوری و برنامه های کاربردی همراه آن مشکلاتی دارند. مجازی سازی سرورها در حال حاضر در پروژه های تجاری و شرکت ها استفاده می شود.

ادغام با سرورها

راه اصلی که مجازی سازی سرور برای کاهش تعداد سرورهای یک سازمان استفاده می کند، از طریق یکپارچه سازی سرورها است. مجازی سازی سرور هزینه های خرید سرور را کاهش می دهد، فضای مرکز داده را آزاد می کند و نیاز به برق و خنک کننده را کاهش می دهد. صرفه جویی در منابع همان چیزی است که مجازی سازی در نهایت منجر به آن می شود.

توسعه و آزمایش

مجازی ‌سازی سرور از تنظیمات حجم کار و تولید پشتیبانی می‌کند و سرور سوییچ می‌تواند با انعطاف‌پذیری و سهولتی که مجازی‌سازی برای راه‌اندازی و استقرار ماشین‌های مجازی ارائه می‌دهد، برنامه‌ها را بسازد و آزمایش کند.

افزایش دسترسی

تعدادی از ویژگی‌ها و قابلیت‌هایی که ممکن است در دسترس بودن و قابلیت اطمینان بارهای کاری در ماشین‌های مجازی را بهبود ببخشند، معمولاً در نرم‌افزار مجازی‌سازی گنجانده شده‌اند. برای مثال، Live Migration یک ماشین مجازی را قادر می‌سازد تا بین سرورهای فیزیکی جا به جا شود و به اجرای حجم کاری خود ادامه دهد.

سخن نهایی

در این نوشته از سرور سوییچ به توضیح کامل در مورد اینکه مجازی سازی سرور چیست، چرا به استفاده از این فناوری نیاز است و مجازی سازی سرور چه کاربردی دارد؟ پرداختیم.

سرورها از بخش بسیار کمی از قدرت محاسباتی خود بدون مجازی سازی سرور استفاده می کنند. از آنجایی که تنها بخشی از سرورهای شبکه بار کاری را مدیریت می کنند، بخشی از توان سرورها هدر می رود و بهره وری کلی آسیب می بیند.

بدون مجازی سازی سرور، دیتاسنترها مملو از سرورهای ناکارآمد هستند که از مقادیر غیرضروری برق و منابع استفاده می کنند. ایده مجازی سازی سرور امکان تقسیم هر سرور فیزیکی به تعدادی سرور مجازی را فراهم می کند و خرید سرور مجازی اجازه می دهد تا به عنوان یک دستگاه فیزیکی متفاوت عمل کند. هر سرور مجازی می تواند سیستم عامل و مجموعه ای از برنامه های خود را اجرا کند. ظرفیت هر ماشین فیزیکی در طول این روش افزایش می یابد که استفاده از منابع را بهبود می بخشد.

 

آیا می دانید وب سرور چیست؟

در این مقاله قصد داریم به سوال بسیاری از کاربران درباره این0که وب سرور چیست؟ بپردازیم. وب سرور نرم افزاری است که محتوای وب سایت را ذخیره و به مرورگر منتقل می کند. این محتوا ممکن است شامل مطالب نوشته شده، تصاویر، ویدئوها و … باشد. همراه با داده ها، اطلاعات به صورت فایل HTML در اختیار مرورگر قرار می گیرد. در سرور مجازی یا سرور اختصاصی سایت خود، می توانید این داده ها را پیدا کنید.

به عبارت دیگر، منظور از وب سرور چیست؟ این است که مرورگر درخواست را به سرور وب منتقل می کند، جایی که ممکن است توسط نرم افزار و سخت افزار تأیید شود. زمانی که روی یک فایل کلیک می کنید یا یک ویدیو یا عکس را از یک وب سایت دانلود می کنید، وب سرور ماشینی می شود که فایل‌های وب ‌سایت را ذخیره می‌کند و از اتصال اینترنت برای ارسال آن فایل‌ها برای کاربرانی که درخواست می‌کنند، استفاده می‌کند. علاوه بر این، نرم افزار عمل تنظیم و محدود کردن آن را انجام می دهد.

وب سرور چیست و چگونه کار میکند؟

وب سرور با استفاده از پروتکل HTTP به درخواست های کاربر از مرورگرهای مختلف پاسخ می دهد. این برنامه به دو روش به درخواست های کاربر پاسخ می دهد:

  • پاسخ پس از بررسی URL به وب سرور ارسال می شود.
  • از اسکریپت و پایگاه داده برای برقراری ارتباط برای پاسخگویی استفاده می کند.

در پاسخ به درخواست ها 4 مرحله وجود دارد که این مراحل شامل موارد زیر می شوند:

  • پیدا کردن آدرس IP مورد نظر
  • با استفاده از مرورگر، کاربر باید آدرس را وارد کرده و آن را به وب سرور ارسال کند.
  • بررسی درخواستی که وب سرور ارسال کرده است.
  • درخواست در مرورگر کاربر نشان داده شود.

به عبارت دیگر، اگر یک URL را در مرورگر خود مانند http://www وارد کنید، در هر کجای دنیا که باشید در رایانه شما نمایش داده می شود. به یاد داشته باشید که اگر وب سرور نتواند مکان درخواستی را پیدا کند، خطای 404 ظاهر می شود.

منظور از وب سرور چیست

آیا می دانید منظور از وب سرور چیست؟

همان طور که قبلاً ذکر شد، سرورهای وب به سؤالات ارائه شده توسط کاربران با استفاده از مرورگرهای مختلف پاسخ می دهند. به بیان دیگر، این اپلیکیشن به عنوان پلی بین مرورگرها و سایر نقاط جهان عمل می کند. با وارد کردن آدرس سایت مورد نیاز و کلیک بر روی آن، بازدیدکنندگان می توانند به سادگی به لطف استفاده از وب سرورها به صفحه مورد نظر برسند.

آیا می دانید وب سرور چه کاربردی دارد؟

وظیفه وب سرور چیست؟ امروزه وب سرورها طیف گسترده ای از برنامه ها و خدمات را ارائه می دهند که منجر به توسعه سرورهای متعددی در این صنعت می شود و هر کدام دارای پیشنهادات منحصر به فردی هستند. در زیر چند نمونه از برنامه های کاربردی مهم برای سرورهای وب آورده شده است:

  • پشتیبانی از مدیریت حالت های ایستا و پویا با زبان های PHP یا ASP
  • برای ارتباط ایمن، از پروتکل HTTPS استفاده کنید.
  • مدیریت پهنای باند برای محدود کردن درخواست ها و پاسخ ها
  • انتقال و فشرده سازی داده ها به مرورگر

آیا می دانید وب سرور چیست چه انواعی دارد؟

در این قسمت درباره انواع وب سرور و کاربرد آن توضیحاتی ارائه خواهیم داد. انواع مختلفی از وب سرورها ارائه شده اند که هر کدام دارای سطح کارایی و کاربرد خاصی هستند. شاخص ترین و رایج ترین کاربرد وب سرور در ادامه به صورت کامل توضیح داده خواهد شد.

وب سرور چیست؟

وب سرور Apache:

آپاچی چیست و این وب سرور چه کاربردی دارد؟ نگرانی اصلی کاربران در مورد وب سرور آپاچی است. در جملات بعدی به این سوالات پرداخته خواهد شد. یکی از محبوب ترین و قدرتمندترین وب سرورها، آپاچی است.

هدف این وب سرور پردازش و ارائه اطلاعات محتوای وب سایت بوده و برای سیستم عامل لینوکس طراحی شده است. کدهای اصلی این نرم افزار منبع باز و در دسترس همه هستند و به برنامه نویسان در سراسر جهان اجازه می دهند تا آن را بهینه کنند. یکی از حیاتی ترین قابلیت های وب سرور آپاچی توانایی آن در مدیریت حجم عظیم ترافیک با حداقل تنظیمات است. اگرچه آپاچی به عنوان یک وب سرور شناخته می شود؛ اما در واقع یک نرم افزار نصب شده است که وظیفه اصلی آن تسهیل ارتباط بین سرور و مرورگرهای درخواست کننده است.

مرورگر درخواست کننده پیام خود را ارسال می کند و آپاچی پاسخ می دهد و این نحوه عملکرد وب سرور آپاچی است. آپاچی ارتباط پروتکل HTTP بین سرور و مشتری را تسهیل می کند.

هدف از این وب سرور که برای سیستم عامل لینوکس طراحی شده است، پردازش و ارائه اطلاعات در مورد محتوای وب سایت است. برنامه نویسان از سراسر جهان می توانند این نرم افزار را بهینه کنند؛ زیرا کدهای اصلی آن منبع باز هستند و برای همه قابل دسترسی هستند. یکی از ویژگی های کلیدی وب سرور آپاچی توانایی آن در مدیریت حجم زیادی از ترافیک با حداقل تنظیمات است.

وظیفه وب سرور چیست؟

وب سرور IIS

اگر می خواهید بدانید که این وب سرور چیست؟ باید بگوییم که مایکروسافت این وب سرور را ایجاد و ارائه می کند. اکثر توابع آن مشابه عملکردهای وب سرور آپاچی است. وجه تمایز اصلی این است که آپاچی یک پروژه منبع باز است. در نتیجه، توسعه و تغییر آن می تواند چالش برانگیز باشد. اگرچه می‌توان آن را روی لینوکس و مک نصب کرد و از اکثر پلتفرم‌های ویندوز پشتیبانی می‌کند؛ اما در این شرایط غیرقابل اعتماد است. وقتی مشکلاتی پیش می‌آیند، پشتیبانی خوبی دارد که دریافت آن ساده است. سایت های ایجاد شده با استفاده از زبان های برنامه نویسی ASP برای وب سرور IIS مناسب هستند.

کاربر درخواستی را به وب سرور IIS ارسال می کند. یک تاپیک جدید شروع می شود و برای هر درخواست پاسخ ارسال می شود. چندین نسخه IIS موجود است، اما IIS6 برای استفاده تجاری مناسب نیست. IIS7 نسخه متفاوتی است که با ویندوز کار می کند و شامل ویژگی های امنیتی بیشتری برای فریم ورک است و ظرفیت پشتیبانی از زبان های متعدد از جمله PHP و فریم ورک های مختلف را دارد. به دلیل ویژگی ها و پلاگین های متنوع، ظرفیت راه اندازی انواع فریم ورک ها را دارد. IIS یا Internet Information Services یک وب سرور است که از پروتکل های HTTP، HTTPS، FTP، FTPS، SMTp و NNTP پشتیبانی می کند و ماژول های مختلف، پشتیبانی از پروتکل WebSocket و محدود کردن استفاده از پردازنده برای هر برنامه را می تواند نشان دهد.

از دیگر ویژگی های IIS می توان به محدود کردن مدت زمان استفاده از CPU، تعدادی ماژول و پشتیبانی از پروتکل WebSocket اشاره کرد. وب سرور IIS فقط باید برای برنامه ها یا وب سایت های ساخته شده با فریم ورک دات نت استفاده شود.

وب‌سرور (Web Server) چیست؟

وب سرور Nginx

در سال 2004، Nginx اولین کار خود را انجام داد و توجه مردم را به خود جلب کرد. برای رسیدگی به مشکلات c10k، که ناشی از عدم توانایی در مدیریت همزمان تعداد زیادی از مشتریان است، راه حل ارائه داد. در نتیجه در مقایسه با سایر وب سرورها سریع تر است. مهمترین ویژگی nginx عملکرد بالا، قابلیت اطمینان، پیکربندی آسان و استفاده کم از منابع آن است. از نرم افزار منبع باز این وب سرور می توان به عنوان شبکه رسانه ای، پروکسی معکوس، سیستم کش و غیره استفاده کرد.

همچنین می تواند به عنوان یک پروکسی معکوس برای TCP و HTTP و همچنین یک سرور پروکسی برای خدمات ایمیل استفاده شود. Nginx به عنوان قدرتمندترین وب سرور در نظر گرفته می شود؛ زیرا هدف اصلی آن بهینه سازی عملکرد سیستم است.

 وب سرور LightSpeed

وب سرور لایت اسپید با توجه به قابلیت های فراوانی که دارد محبوب ترین وب سرور در بین تمامی وب سرورهای دیگر است و برای ایجاد وب سایت از آن استفاده می شود. معماری منحصر به فرد LightSpeed می تواند هزاران کاربر را در خود جای دهد. این وب سرور و وب سرور آپاچی نسبتاً سازگار هستند. در نتیجه آپاچی در کنار Lightspeed قرار می گیرد و لایت اسپید ممکن است جایگزین بسیار خوبی برای آپاچی باشد؛ زیرا نیازی به هیچ تغییری در سیستم عامل یا نرم افزار نیست. یکی از مشاغل پیشرو در ارائه خدمات و امنیت برای سرورهای وب، Lightspeed است که در نیوجرسی مستقر است.

وب سرورApache Tomcat:

Apache Tomcat با یک Java Servlet ارائه می شود. به عبارت دیگر، Java Servlet به هر زمانی اشاره دارد که جاوا می تواند توانایی یک سرور را افزایش دهد و به عنوان وب سرور معرفی کند. در واقع، servlet می تواند تمام درخواست ها را مدیریت کند و وظایف مربوط به وب سرور را اجرا کند. استفاده از آپاچی تامکت رایگان و منبع باز است و یکی از پرکاربردترین روش ها برای ایجاد وب سایت و برنامه است. بر اساس تحقیقات انجام شده، 60 درصد از برنامه های جاوا از این وب سرور استفاده می کنند. Tomcat را می توان مستقیماً با ویرایش فایل های پیکربندی مبتنی بر XML تنظیم کرد. بسته نرم افزاری Apache Tomcat همچنین شامل ابزارهایی برای مدیریت و پیکربندی Tomcat است.

سرور وب سایت چیست

وب سرور Lighttpd

برای موقعیت های کم سرعت، وب سرور Lighttpd ایجاد شده است. علاوه بر اینکه کاربران می توانند به صورت رایگان از آن استفاده کنند و سریع و سبک است، این وب سرور به دلیل تطبیق پذیری، امنیت عالی و عملکرد مناسب نیز در بین وب سرورها محبوب است. توانایی رسیدگی به درخواست های متعدد به طور همزمان یکی از حیاتی ترین قابلیت های Lighttpd است. رم کمتری مورد نیاز است و منابع زیادی استفاده نمی شود. به عنوان نمونه ای از یک وب سایت مهم که از این وب سرور استفاده می کند، می توان به YouTube اشاره کرد. پیکربندی و تنظیمات این وب سرور کمی پیچیده تر از سایر سرورهای وب است و نیاز به سطح بالایی از تخصص دارد.

کاربرد وب سرور

جمع بندی

کسب‌ وکارها و وب سایت‌ های بزرگ، وب سرورهای مورد نظر خود را بر اساس عواملی از جمله نیاز مشتری، برنامه‌ها، ترافیک وب و غیره انتخاب می‌کنند. در نتیجه، هنگام انتخاب وب سرور، هر یک از این عوامل را در نظر بگیرید. ما در این مقاله از سرور سوییچ تلاش کردیم تا با ارائه اطلاعات به سوالات وب سرور چیست؟ چه انواعی دارد؟ پاسخ دهیم.

اگر هنوز درمورد وب سرور چیست؟ سوالاتی دارید که در این مقاله به آن پرداخته نشده است یا اگر تمایل به خرید هاست یا انواع سرورها دارید، می توانید با کارشناسان بخش فروش سرور سوئیچ در تماس باشید. به این منظور می توانید از شماره های موجود در وب سایت ما استفاده کنید.

آیا می دانید ویندوز سرور چیست؟

ویندوز سرور یکی از پرکاربردترین سیستم ‌عامل‌ های سرور است که توسط شرکت مایکروسافت توسعه و عرضه شده است. این سیستم‌ عامل، قدرتمند و قابل اعتماد بوده و امکانات فراوانی را برای مدیریت و توسعه برنامه ‌ها و سرویس‌ ها در محیط شبکه فراهم می ‌کند. با استفاده از ویندوز سرور، سازمان ‌ها و شرکت ‌ها قادر خواهند بود تا سرویس ‌های مهم خود را در یک محیط امن و مدیریت ‌شده ارائه دهند.

ویندوز سرور به عنوان یک سیستم ‌عامل سروری، امکانات و قابلیت‌ هایی را در اختیار کاربران خود قرار می ‌دهد که برای ایجاد و مدیریت یک شبکه کارآمد و پایدار بسیار حیاتی هستند. با استفاده از این سیستم‌ عامل، می ‌توان انواع سرویس ‌هایی نظیر سرویس فایل، سرویس پرینت، سرویس ایمیل، سرویس وب و دیگر سرویس ‌های شبکه را به صورت مرکزی و مدیریت ‌شده در دسترس قرار داد. در این مقاله، به بررسی مفصل ویندوز سرور چیست؟ پرداخته خواهد شد. در ابتدا تاریخچه ویندوز سرور و سپس کاربردهای آن را بررسی می کنیم.

کاربردwindows server

تاریخچه ویندوز سرور چگونه است؟

تاریخچه ویندوز سرور به تأسیس شرکت مایکروسافت در دهه 1970 بازمی‌ گردد. در آن زمان، مایکروسافت به عنوان یک شرکت نرم‌ افزاری کوچک، فعالیت خود را آغاز کرد و به تدریج با رشد و توسعه، توانست در عرصه ‌های مختلف به عنوان یکی از بزرگترین و پرمخاطب ‌ترین شرکت ‌ها در صنعت فناوری اطلاعات شناخته شود.

اولین نسخه از ویندوز سرور، با نام “Windows NT 3.1 Advanced Server” در سال 1993 عرضه شد. این نسخه از سیستم‌ عامل، برای استفاده در شبکه ‌های بزرگ و محیط‌ های سروری طراحی شده بود. با عرضه این نسخه، مایکروسافت وارد بازار سرور شد و توانست با ارائه قابلیت‌ ها و عملکردهای متنوع، رقابتی جدی برای رقبای خود به وجود آورد.

نسخه های مهم ویندوز سرور مایکروسافت

با مرور زمان و در طول نسل‌ های مختلف ویندوز سرور مایکروسافت بهبودهای عمده‌ای را در عملکرد، امنیت و قابلیت‌های موجود در این سیستم‌عامل ارائه داد. نسخه ‌های مهم ویندوز سرور شامل Windows Server 2000، Windows Server 2003، Windows Server 2008، Windows Server 2012، Windows Server 2016 و Windows Server 2019 هستند. هر نسخه با بهبودهایی در زمینه مدیریت، امنیت، انعطاف ‌پذیری و عملکرد به بازار عرضه شد.

ویندوز سرور

وظایف ویندوز سرور

با رشد روزافزون تکنولوژی‌ های شبکه و نیازهای رو به افزایش سازمان‌ ها و کسب ‌و کارها، مایکروسافت به تلاش برای بهبود و گسترش ویندوز سرور ادامه داده است. تاکنون، ویندوز سرور نقش بسیار مهمی را در بسترهای شبکه فراهم می‌ کند، از جمله مدیریت کاربران و دسترسی ‌ها، ذخیره‌ سازی و مشارکت فایل، پشتیبانی از سرویس‌ های وب، ایمیل و میزبانی وب، مدیریت پایگاه داده، امنیت شبکه، مدیریت مجازی‌ سازی و ابر، و بسیاری از قابلیت ‌های دیگر.

با گسترش روزافزون فناوری‌ ها و نیازهای شبکه، مایکروسافت همچنان تلاش کرده است تا با ورود به دنیای ابری و محاسبات ابری، ویندوز سرور را با امکانات و قابلیت‌ هایی مانند اتصال به خدمات ابری، مدیریت ابری و ایجاد محیط‌ های هیبریدی، تطبیق دهد.

علاوه بر این، ویندوز سرور همچنان به روزرسانی‌ های مداوم را دریافت می ‌کند تا با تغییرات صنعت و نیازهای کاربران همگام شود. به‌ طور مثال، اضافه شدن امکانات مدیریت از راه دور، ارتقاء امنیت شبکه، افزودن امکانات هوشمند و هوش مصنوعی، بهبود عملکرد ویندوز سرور در محیط های مجازی ‌سازی و ابری و سایر بهبودهایی که با هدف ارتقاء کارایی و قابلیت‌ های ویندوز سرور ارائه می ‌شوند.

در نهایت، ویندوز سرور به عنوان یک سیستم‌ عامل سروری پرکاربرد، با مجموعه ‌ای از ابزارها، سرویس‌ ها و قابلیت ‌های قدرتمند، مدیران شبکه و متخصصان IT را قادر می ‌سازد تا بتوانند سیستم ‌های شبکه خود را به بهترین شکل ممکن مدیریت کنند و سرویس های مهم خود را در محیطی امن و قابل اطمینان ارائه دهند.

ویندوز سرور چیست

آیا می دانید کاربرد ویندوز سرور چیست؟

ویندوز سرور به عنوان یک سیستم ‌عامل سروری قدرتمند و گسترده، در بسیاری از سازمان‌ ها، شرکت‌ها و محیط‌ های کسب ‌و کاری در سراسر جهان استفاده می ‌شود. این سیستم ‌عامل به مدیران شبکه و تیم ‌های IT امکان می‌ دهد تا بتوانند شبکه ‌ها و سرویس ‌های خود را به صورت مرکزی و مدیریت ‌شده بهینه‌ سازی کنند. در زیر به بررسی کاربردwindows server  می پردازیم:

مدیریت کاربران و دسترسی

ویندوز سرور امکاناتی برای مدیریت کاربران، دسترسی ‌ها و سیاست‌ های امنیتی فراهم می ‌کند. با استفاده از آن ها می ‌توان کاربران را در یک شبکه مرکزی مدیریت کرده و سطوح دسترسی و مجوزهای مرتبط با آن‌ ها را تعیین کرد.

سرویس‌ های فایل و پوشه مشترک

با استفاده از ویندوز سرور، می توان به راحتی سرویس‌ های فایل و پوشه مشترک را برای اشتراک گذاری و مشارکت اطلاعات درون سازمان ایجاد کرد. این امکان به کاربران اجازه می ‌دهد تا فایل ‌ها و منابع مورد نیاز را به صورت مرکزی ذخیره و به آنها دسترسی پیدا کنند.

ویندوز سرور

سرویس ‌های ایمیل و میزبانی وب

دیگر کاربردwindows server  ایجاد و مدیریت سرویس ‌های ایمیل و میزبانی وب برای سازمان ها می باشد. این امکان به کاربران اجازه می ‌دهد تا ایمیل‌ های خود را مدیریت کنند. همچنین با خرید سرور برای سایت می توانید وب سایت‌ ها و برنامه ‌های وب را در داخل سازمان مدیریت کرده و از آن برای بهینه‌ سازی شبکه استفاده کنید.

سرویس ‌های پرینتر

ویندوز سرور قابلیت مدیریت و کنترل سرویس ‌های پرینتر را فراهم می ‌کند. با استفاده از این سیستم‌ عامل، می ‌توان یک سرور پرینتر مرکزی راه‌ اندازی کرده و به صورت مدیریت‌ شده پرینترها را در شبکه مدیریت کرد.

مدیریت پایگاه داده

مدیریت پایگاه داده دیگر کاربردwindows server  می باشد. با استفاده از این سیستم‌ عامل، می توان پایگاه‌ های داده را در شبکه مدیریت کرده و بهبود عملکرد و امنیت آن ها را تضمین کرد.

مجازی‌ سازی و ابر

ویندوز سرور امکانات و قابلیت‌ های مجازی‌ سازی را به کاربران ارائه می ‌دهد. به این صورت می توان ماشین ‌های مجازی را ایجاد و مدیریت کرده و منابع سخت ‌افزاری را به صورت بهینه استفاده کرد. همچنین، امکان اتصال به خدمات ابری نیز در ویندوز سرور وجود دارد، که به سازمان ‌ها اجازه می ‌دهد از منابع ابری برای اجرای برنامه ‌ها و سرویس‌ ها استفاده کنند.

امنیت شبکه

ویندوز سرور امکانات و ابزارهای امنیتی قدرتمندی را در اختیار کاربران قرار می ‌دهد. از جمله قابلیت‌های امنیتی موجود در ویندوز سرور می‌توان به پیکربندی فایروال، رمزنگاری ارتباطات، کنترل دسترسی و شناسایی و احراز هویت کاربران اشاره کرد.

ویندوز سرور چیست؟

کلام پایانی

در این مقاله از سرور سوییچ به طور کامل در مورد ویندوز سرور چیست؟ تاریخچه و کاربردهای آن توضیح دادیم. در نتیجه، ویندوز سرور با ارائه قابلیت ‌ها و امکانات گسترده خود، به مدیران شبکه و تیم ‌های IT اجازه می‌ دهد تا شبکه‌ ها و سرویس‌ های خود را به صورت مدیریت‌ شده و امن بهره‌ برداری کنند. با رشد فناوری و نیازهای رو به افزایش سازمان‌ ها، ویندوز سرور با بهبودهای مداوم و استفاده از تکنولوژی‌ های نوین، به یکی از ابزارهای حیاتی در محیط کسب ‌و کار تبدیل شده است. امیدواریم این مقاله از سرور سوییچ شما را با مفاهیم و کاربردهای ویندوز سرور آشنا کرده باشد و در به دست ‌آوردن یک شبکه مدیریت ‌شده و قابل اعتماد به شما کمک کند.

برای خرید سرور از جمله خرید سرور hp، خرید سرور ibm  و دیگر انواع سرور می توانید به وب سایت ما یعنی سرور سوییچ مراجعه کنید. قیمت سرور به همراه مشخصات داخل وب سایت قرار گرفته است. همچنین در صورتی که نیاز به دریافت مشاوره و راهنمایی بیشتر دارید، می توانید با شماره های موجود در وب سایت تماس بگیرید.

آیا می دانید Dns چیست؟

اگر نمی دانید dns چیست، این مقاله را تا انتها مطالعه نمایید. در این مقاله آموزشی سعی کرده ایم تا همه چیز را در مورد  اینکه DNS سرور چیست و چگونه کار می کند شرح دهیم. با ما باشید تا درک کنید که  DNS سرور چیست و چه کاربردی دارد؟

Dns  چیست؟ dns یا همان پروتکل دی ان اس، مخفف کلمه انگلیسی  Domain Name System  می باشد. کار اصلی پروتکل دی ان اس اتصال دامین وب سایت به هاست و سرور های مربوط به آن برای نمایش درست وب سایت است.

به طور معمول dns ، این طور کار می کند که نام دامین قابل خواندن توسط انسان مانند www.google.com را به اعدد قابل فهم یا  آدرس آی پی برای کامپیوتر تبدیل میکند تا اطلاعات به درستی در مرورگر ها نمایش داده شوند.

بهتر است بدانید، عمل ترجمه نام دامین به آدرس IP را اصطلاحا Resolve کردن نام دامین می نامند و به طور کلی هدف سیستم نام دامین یا همان دی ان اس  این می باشد که هر کاربری از هر مکانی در دنیا با وارد کردن نام دامین مورد نظر، به آدرس آی پی مربوطه ارجاع داده شود.

در واقع دی ان اس یکی از پایه های جستجوی اینترنتی می باشد و همه ما در طول روز بی آنکه بدانیم از دی ان اس  استفاده می کنیم.

تاریخچه و انواع dns چیست؟

قبل از پیشرفت اینترنت به شکلی که امروزه میبینید، تمام وب سایت ها با آدرس‍ های آی پی شناخته می شدند و بخاطر اینکه تعداد آی پی ها کم بود، به راحتی قابل شناسایی بودند. اما با بزرگ شدن دنیای اینترنت و هر چه بیشتر شدن تعداد وب سایت ها، روش های متفاوتی برای بدست آوردن نام و آی پی وب سایت ها معرفی شده است.

شخصی به نام الیزابت فینلر، اولین کسی بود که یک فایل با نام host.txt را ساخت این فایل حاوی نام همه ی وب سایت ها به همراه آدرس آی پی آن ها می باشد. ولی بعد از او شخص دیگری به نام پل مک پتریس سیستمی بر پایه دی ان اس امروزی را ساخت.

انواع dns

کاربرد دی ان اس چیست ؟

همانطور که در مقاله dns چیست گفته شد، اولین کار برای داشتن یک وب سایت، خرید و ثبت دامین دلخواه است. پس از خرید و ثبت دامین آن، نام و دامین می بایست به وب سایت شما اشاره کند. اینجاست که انواع dns   به شما کمک می کند.

در واقع کاربرد dns  همین تبدیل کردن دامین به اعداد یا آی پی ها برای متصل کردن هاست یا محل ذخیره وب سایت به سرور فروشنده اینترنت و هاست و دامین است. به عنوان مثال اگر دامین google.com باشد، دی ان اس کمک می کند تا وب سایت به آی پی با آدرس 8.8.8.8 تبدیل شود.

بگذارید با مثالی بهتر سوال دی ان اس چیست و چگونه کار می کند؟ را توضیح دهیم.

عملکرد  دی ان اس را مثل دفترچه تلفن موبایلتان فرض کنید. شما برای هر شخصی با نام خودش، یک شماره ثبت کرده اید. هر موقع میخواهید تماس با آن شخص داشته باشید، تنها کافی است اسم او را در دفترچه موبایل جستجو کرده و بدون نیاز به حفظ کردن شماره تماسش، با او تماس بگیرید.

در مثالی که زدیم، دفترچه تلفن همان دی ان اس سرور است. شماره تماس ها را آی پی و نام اشخاص دامین می باشد. به همین راحتی دی ان اس کمک می کند تا شما با سرچ دامین های خاص بتوانید اطلاعات آن وب سایت را به درستی ببینید.

با توجه به تعریفی که کردیم، همه افراد در کارهای روزمره شان مثل کار با تلفن همراه، چک کردن ایمیل و گشت و گذار در اینترنت، از دی ان اس استفاده می کنند و همین موضوع بر اهمیت آن تاکید دارد. یکی دیگر از کاربردهای دی ان اس کمک کردن به انتقال اطلاعات سایت است.

همچنین بخوانید: بهترین سرور hp

دی ان اس سرور چیست؟

دی ان اس سرور چیست؟

همانطور که در بالا گفتیم، کاربرد دی ان اس اتصال هاست به سرور های ذخیره کننده آی پی های دامین است. در اینجا  دی ان اس سرور  در واقع همان بانک اطلاعاتی بزرگی است که دارای مجموعه ای از دامین ها و آی پی های مرتبط می باشد.

انواع  dns

در ادامه به معرفی انواع dns که به لود شدن صفحه وب کمک می کنند می پردازیم:

DNS recursor

Root nameserver

TLD nameserver

Authoritative nameserver

DNS recursor

اولین سروری است که برای دریافت درخواست ها از سیستم کاربران و از برنامه هایی مثل مرورگر وب، تنظیم شده است. به طور معمول، recursor  مسئول رضایت کاربران می باشد و این کار را با پاسخ دادن به درخواست کاربران انجام می دهد. این نوع سرور را dns resolver  می گویند.

Root nameserver

این سرور در واقع اولین قدم در ترجمه نام دامین و قابل خواندن کردن آن توسط انسان به آدرس آی پی می باشد. البته فقط زمانی که آی پی مورد نظر در DNS recursor یافت نشود. کار این سرور رجوع درخواست به سرور مربوط به پسوند دامین است. این سرور را می شود به عنوان فهرست در کتابخانه در نظر گرفت که به قفسه های مختلف کتاب ها اشاره می کند.

TLD nameserver

TLD nameserver مسئول ترجمه پسوند دامین و رجوع باقی نام دامین به سرور مربوط به ادامه نام دامین است. این سرور را می شود به عنوان یک قفسه خاصی از کتاب در کتابخانه در نظر گرفت.

Authoritative nameserver

Authoritative nameserver آخرین قسمت جستجو را انجام می دهد. در صورتی کهauthoritative nameserver  به سابقه درخواستی دسترسی پیدا کند، آدرس آی پی را برای hostname درخواست کننده، به DNS Recursor که درخواست اولیه را صادر کرده است، بر می گرداند. این نوع سرورها را می شود به عنوان یک فرهنگ لغت خیلی کامل در یک کتابخانه در نظر گرفت؛ چرا که یک کلمه را به راحتی به یک تعریف کامل ترجمه می کند.

همچنین بخوانید: تفاوت سرور ابری و سرور مجازی

DNS سرور چیست و چگونه کار می کند؟

DNS سرور چیست و چگونه کار می کند؟

همانطور که در ابتدای این مقاله کامل توضیح دادیم، وقتی که شما می خواهید از یک وب سایت بازدید کنید، کامپیوترتان یک مراحلی را برای تبدیل آدرس قابل خواندن به وسیله انسان به یک آدرس آی پی قابل فهمیدن توسط ربات و ماشین دنبال می  کند.

جالب است بدانید هر وب سایت نامگذاری شده قادر است با بیش از یک آدرس آی پی برابر باشد. یعنی بعضی وب سایت ها می توانند صد ها آدرس آی پی مختلف داشته باشند که همه با همان نام دامین خودشان مطابقت دارند. با توجه به این موضوع به سرور دی ان اس نیاز است تا آدرس آی پی را به نام دامین داده و وب سایت مورد نظر را نمایش دهد.

مرحله اول

در ابتدا در نظر داشته باشید که، دی ان اس از یک دیتابیس سلسله مراتبی استفاده میکند که دارای اطلاعاتی در باره نام دامین است.

این موضوع را توضیح می دهیم. شما فرض کنید در مرورگر خود نام دامین وب سایتی را سرچ میکنید. اولین کاری که مرورگر شما انجام می دهد، ارسال درخواست به دی ان اس سرور سیستم عامل است تا چک کند که پاسخ مورد نیازتان در حافظه پنهان  مرورگر وجود دارد یا خیر.

مرحله دوم

اگر ذخیره شده بود، همان را نشان می دهد. اگر آدرس در حافظه پنهان جستجو و یافت نشد، درخواستتان از سمت کارت شبکه کامپیوتر به Resolver فرستاده می شود. درصورتی که این سرور هم اطلاعات آی پی درخواست شما را نداشت، درخواست شما را به یک سطح بالاتر مثل سرور روت ارسال می نماید.

مرحله سوم

در اینجاRoot Server  متناسب با پسوند دامین شما به Resolver فرمان می دهد تا درخواست را به TLD Resolvers  ارسال نماید. TLD Resolvers  در حقیقت هزاران کامپیوتر در سراسر جهان هستند که با دریافت ادامه دار اطلاعات از سرویس دهنده های root، آن ها را ذخیره کرده و برای استفاده کاربر ها آماده می کنند. این سرور ها در مراکز خدمات اینترنتی در سراسر جهان وجود دارند.

مرحله چهارم

سرور TLD تمام اطلاعات مربوط به پسوند دامین ها را در خودش دارد. و متناسب با آن از سرور اختصاصی Resolver درخواست ارسال می کند تا تمام اطلاعات دامین را از name server دریافت کند. به این حالت کامپیوتر شما می تواند تمام اطلاعات دامین را به صورت صحیح نمایش دهد.

لازم است بگوییم، اگر اطلاعات مورد نیاز در این دی ان اس سرور پیدا نشد، خطای دی ان اس را خواهید داشت.

همچنین بخوانید: سرور مجازی ویندوز چیست

سرور دی ان اس

حافظه پنهان چیست

برای تعریف بهتر حافظه پنهان ادامه مطلب را بخوانید.

تصور کنید تنها یک دایرکتوری برای وب سایت مورد نظرتان وجود داشته باشد. آن وقت در زمانی خاص وقتی تعداد درخواست ها برای بازدید از آن وب سایت زیاد می شود، مدت زمان بسیار زیادی طول می کشد تا به تک تک درخواست های شما پاسخ بدهد. اینجا  انواع دی ان اس هستند که به کمک شما می آیند.

از آنجایی که اطلاعات دی ان اس در سرورهای بسیاری قرار دارند، این احتمال وجود دارد که اگر شما چند مرتبه در روز از یک وب سایتی بازدید کنید، با ذخیره شدن اطلاعات در کش مرورگر دیگر نیازی به هر بار درخواست و عملیات انطباق آی پی با سرورهایی غیر از سرور محلی یا همان مرورگرتان نباشد. پس با این حساب تعداد مراجعاتی که لازم است از دی ان اس صورت گیرد، بسیار کمتر از زمانی است که شما یک وب سایت را در مرورگر خودتان جستجو می کنید.

مزایای dns srver چیست؟

در ادامه به معرفی مزایا دی ان اس خواهیم پرداخت.

مزایای  DNS سرور چیست و چه کاربردی دارد؟

با توجه به مثالی که درباره دفترچه تلفن گوشی زدیم، اگر قرار بر این بود که برای بازدید از وب سایت های مورد نظر تمام آدرس های آی پی لازم را در ذهنمان بسپاریم، کار جستجوی صفحه های وب سایت بسیار سنگین و دشوارتر می شد. پس احتمالا اصلی ترین مزیت  دی ان اس این است که استفاده از اینترنت را تسهیل می کند.

همانطور که گفتیم، اگر بخواهید یک وب سایت را ببینید، باید آدرس آی پی آن وب سایت را بدانید. اما اگر آدرس آی پی تغییر کند چه می شود؟ یکی دیگر از مزایای دی ان اس بروز شدن این آدرس ها است. سرور dns  وظیفه دارد که آدرس های آی پی را خیلی سریع ، به روز کرده و دسترسی کاربران به وب سایت‎ ها را آسان تر کند.

انواع دی ان اس

معنی سلسه مراتب بخش های انواع dns  سرور ها

دی ان اس ها سلسله مراتبی دارند که در ادامه به آن ها می پردازیم.

سلسه مراتب نام دامین

برای درک اینکه چگونه سلسله مراتب سرور ها، توسط رایانه کاربران برای نمایش یک وب سایت روی مانیتور مورد جستجو قرار می گیرد، شما نیاز دارید به درک اولیه ای از عناصری که نام دامین را تشکیل می دهند برسید و این که نحوه ارتباط آنها با آدرس های آی پی را هم درک کنید.

دامین سطح سوم

دامین سطح سوم به عنوان زیر دامین شناخته می شود. معمول ترین زیر دامین www است. اما می شود فرم های زیادی مثل books.google.com  داشته باشد.

دامین سطح دوم

دامین سطح دوم به طور معمول نام اصلی وب سایت و بخش منحصر به فرد نام دامین است که بلافاصله قبل از پسوند دامین نوشته می شود.

دامین سطح بالا

دامین سطح بالا با نام TLD هم شناخته می شود. معمول ترین ترین  پسوند دامین com. است. سرور های TLD با توجه به نام دامین، در قسمت های بالایی سلسه مراتب سرور ها می باشند. سازمان ICANN که مدیریت واگذاری آدرس های IP و نام های دامین را عهده دار است، نظارت بر TLD ها را آسان می کند.

سرور چیست؟ 

حتما کلمه «سرور» را در جامعه مدرن امروزی زیاد شنیده اید. ما در این مقاله پاسخ پرسش سرور چیست؟ و  انواع سرور و همچنین  سرور چیست و چگونه کار میکند را توضیح خواهیم داد. سرور در واقع یک کامپیوتر قوی، قابل اعتماد و با منابع فشرده است که دائما فعال بوده و کار می کند تا کاربران بتوانند در ساعات مختلف به سوالات خود پاسخ دهند. ما سرور را تعریف می کنیم و انواعی که پشتیبانی می کند را شرح می دهیم.

با توجه به رشد و توسعه بسیاری از مشاغل، افراد اغلب به دنبال استفاده از سرورهای مختلف با منابع متنوع و مناسب هستند. سرور ها هاب های ارتباطی شبکه ای هستند که معمولاً دارای سخت افزارهای بسیار قدرتمندی هستند. سرورها اغلب برای میزبانی، مدیریت، کنترل و سایر عملکردها استفاده می شوند. وب سرورها که اغلب به عنوان سرور شناخته می شوند، دستگاه هایی هستند که می توانند برای میزبانی یک یا چند وب سایت مورد استفاده قرار گیرند. به طور معمول، سرورها در مکانی به نام مرکز داده نگهداری می شوند که دارای اتصال IP اختصاصی بسیار سریع به اینترنت است. اگر بخواهیم خرید سرور مورد نظر را با کمک ابزار های نرم افزاری تخصصی به چند بخش تقسیم بندی کنیم، هر کدام یک سرور مجازی می شوند. به طور کلی، خرید سرور بسته به نیاز افراد ضروری است.

به طور کلی، سرور باید بسته به نیاز کاربر خریداری شود. زیرا سرور تبدیل به یک سرور اختصاصی می شود و اگر به عنوان یک واحد در اختیار گرفته شود به سرور دیگری تبدیل می شود. تا اینجای مقاله که با عبارت سرور چیست؟ آشنا شدید. در ادامه به انواع سرور و کاربرد سرور می پردازیم.

سرور چیست و چگونه کار میکند؟

گروهی از رایانه ها که به عنوان سرورها شناخته می شوند، وظیفه ارسال داده ها از رایانه به اینترنت یا شبکه داخلی را بر عهده دارند. اقدامات مرتبط با راه اندازی و پیکربندی سرور، مانند نصب سیستم عامل، می تواند پس از آماده شدن سرور انجام شود. اشتراک گذاری منابع اطلاعاتی مسئولیت اصلی سرور است. یک کامپیوتر سرور قادر به مدیریت موثر برنامه ها است. این فعالیت ممکن است یک ظرفیت تکنولوژیکی ساده یا جزئی از یک تعامل باشد. سرورها اغلب اطلاعات را ارائه می دهند. به عنوان مثال، سرورهای آنلاین می توانند به درخواست های کاربر پاسخ دهند یا صفحات آنلاین را به کاربران نشان دهند.

به طور معمول، سرور چیزی است که برنامه ها یا سخت افزارهای دیگر را تحت پوشش کاربران فعال می کند. این نوع آرایش که به عنوان پارادایم مشتری-سرور شناخته می شود، یکی از  محاسبات جهانی واحد را بین تعدادی از فرآیندها یا سیستم ها توزیع می کند. سرورها وظایف مختلفی را انجام می دهند، مانند انجام محاسبات برای یک کاربر یا به اشتراک گذاری داده ها یا منابع بین بسیاری از کاربران، که به عنوان سرویس از آن یاد می شود. چندین کاربر می توانند توسط یک سرور توسط خودشان سرویس دهی شوند، در حالی که یک کاربر می تواند به تنهایی از چندین سرور استفاده کند.

سرور چیست و چگونه کار میکند

انواع سرورها

بر اساس اهداف مورد نظر، سرورها را می توان به انواع مختلفی تقسیم کرد. حال بیایید استفاده از سرور را بررسی کنیم. روشی که سرورهای مشترک، سرورهای مجازی و سرورهای اختصاصی منابع خود را تخصیص می دهند از یک دسته به دسته دیگر برای ارائه خدمات متفاوت است.

خرید سرور اشتراکی

سرورهای اشتراکی دارای سخت افزار محدود و بدون منابع اختصاصی هستند. در واقع، یک سرور ممکن است میزبان هاست ها یا سایت های متعددی باشد و مشکلات مربوط به یک هاست یا سایت ممکن است میزبان ها یا سایت های دیگر را تحت تاثیر قرار دهد. کاربران در این سرورها همکاری می کنند. منابع محدود و امنیت پایین دو نقطه ضعف سرور اشتراکی است. علاوه بر این، این نوع سرور به دلیل محدودیت در نسخه و نرم افزار ارائه شده توسط سرور، برای عملیات شرکت ها و سازمان های بزرگ مناسب نیست. زمانی که یک کسب و کار تازه شروع به کار کرده است و سعی در کاهش هزینه ها دارد، این نوع سرورها توصیه می شوند. برای شرکت‌های جدید، مانند فروشگاه‌های آنلاین متوسط و معمولاً شرکت‌های کم‌ترافیک که می‌خواهند فقط یک فروشگاه مجازی برای بازاریابی در مقیاس محدود ایجاد کنند، سرورهای مشترک توصیه می‌شوند.

انواع سرور

خرید سرور مجازی

یک سرور فیزیکی با استفاده از نرم افزار مجازی سازی در این نوع سرور (سرور خصوصی مجازی) به بخش های کوچکتری جدا می شود و هر قسمت به طور مستقل و جداگانه با سیستم عامل و برنامه های کاربردی خود عمل می کند. بسته به نوع مجازی ساز، منابع سرور مجازی ممکن است به اشتراک گذاشته شوند یا هدف خاصی به آن ها اختصاص داده شود. سخت افزار سرور یکی دیگر از عوامل مهمی است که باید در نظر گرفته شود. تمایز بین سرور مجازی و سرور اختصاصی در این است که سرور مجازی به شما امکان دسترسی مجازی به منابع بیشتری را می دهد. تعداد وب سایت های میزبانی شده روی سرور یا وب سرور در سرورهای مجازی بسیار کمتر از سرورهای اشتراکی است. در نتیجه اتاق اضافی خواهید داشت. منابع ارائه شده به مشتریان بسته به نوع تولیدکننده می تواند کاملاً اختصاص داده شده یا به اشتراک گذاشته شود. در واقع ارائه سرور مجازی برای کاهش هزینه ها انجام می شود.

خواندن این مطلب را به شما توصیه می کنیم: تفاوت هاست و سرور

خرید سرور اختصاصی

وب‌سایت‌های کسب‌وکارها و سازمان‌های بزرگ که ترافیک زیادی دریافت می‌کنند، مانند خرده‌فروشان آنلاین، به منابع زیادی از جمله امنیت، سرعت بالا، پهنای باند کافی و دسترسی آسان برای نصب نرم‌افزار جدید یا انجام تنظیمات دیگر نیاز خواهند داشت. کاربران سرورهای اختصاصی به CPU، RAM، فضای ذخیره سازی و پهنای باند کاملاً اختصاصی دسترسی دارند. توسعه دهندگان وب و برنامه نیز ممکن است از خرید یک سرور اختصاصی سود ببرند. زیرا هیچ محدودیتی برای تغییر و نصب نرم افزار وجود ندارد. لازم به ذکر است که قیمت سرور اختصاصی بسته به نوع سیستم عامل، منابع موجود و مکان متفاوت است. این سرورها به دلیل انعطاف پذیری زیاد می توانند به طیف وسیعی از نرم افزارها پاسخ دهند.

همچنین بخوانید: تفاوت سرور ابری و سرور مجازی

Server چیست

خرید کولوکیشن

اگر سروری آماده کرده اید اما بستر مناسبی از جمله دما، رطوبت و پهنای باند را ندارید، می توانید از مشاغلی که دارای مرکز داده یا اتاق سرور هستند، فضا را اجاره کنید تا سرور خود را در آنجا مستقر کنید. Collocate اصطلاح این عمل است. کاربر سرور خود را به یک دیتاسنتر به شکل collocate ارسال می کند تا نگهداری و اتصال این سرور به اینترنت در این مرکز داده و از راه دور انجام شود زیرا شرایط و تجهیزات نگهداری سرور در همه جا امکان پذیر نیست. در این نوع سرور، کاربر سخت افزارهایی مانند RAM، CPU و هارد دیسک را خریداری کرده و آن را هر طور که مناسب می بیند نصب می کند. کاربر مسئول نصب سیستم عامل و اپلیکیشن های لازم برای سرور می باشد. علاوه بر این، مالک سرور مجوز دسترسی به سرور را دارد. نگهداری از سرور و همچنین تامین اینترنت، پهنای باند و برق مورد نیاز سرور در مرکز داده بر عهده ارائه دهندگان هاست می باشد. علاوه بر این، مشتری باید هزینه خدمات ماهانه را به مرکز داده پرداخت کند. این نوع سرور به مکان خاصی با رک ایمن، انرژی قدرتمند و اینترنت پرسرعت اختصاصی و همچنین امنیت و پشتیبانی نیاز دارد.

به طور معمول، این سرویس توسط موسساتی مانند بانک ها و دانشگاه ها استفاده می شود. علاوه بر این، صاحب سرور مجاز است سخت افزار سرور را با کمک توافق قبلی با مرکز داده ارتقا دهد. در کولوکیشن، کاربر تنها مسئول پرداخت هزینه های تعمیر و نگهداری سرور است که در نتیجه قیمت بسیار پایین تری دارد.

همچنین بخوانید: تفاوت سرور فیزیکی و سرور مجازی

خرید سرور ابری

سرورهای ابری سرورهای مجازی اختصاصی هستند که در زیرساخت محاسبات ابری ساخته و نگهداری می شوند. به لطف ابر، تعداد بی نهایت دستگاه می توانند به عنوان یک سیستم واحد با هم کار کنند. سرورهای ابری سرورهای مجازی اختصاصی هستند که در محیط محاسبات ابری و زیرساخت ابری در دسترس قرار می گیرند. قابلیت اطمینان سرورهای ابری به طور قابل توجهی بالاتر از سرورهای معمولی است. مقیاس پذیری و مقرون به صرفه بودن در مقایسه با انواع دیگر سرورها، از جمله سرورهای اختصاصی، از مزایای اصلی سرورهای ابری است. مطمئن ترین انتخاب برای شرکت هایی که به دنبال کاهش هزینه ها هستند، سرور ابری است زیرا مشکلات سخت افزاری را که سرورهای فیزیکی می توانند تجربه کنند، ندارد. به لطف سریع تر بودن سرورهای ابری، منابع و خدمات سریع تری را با همان قیمت یک سرور فیزیکی دریافت خواهید کرد.

کاربرد سرور

سخن نهایی

سرور یک سرور مرکزی است و همانطور که در این مقاله گفته شد، هر کامپیوتری می تواند سرور باشد. به کاراکترهای رایانه ای اختصاص داده شده برای انجام یک نقش، سرور گفته می شود. یک سرور معمولاً کار خود را مؤثرتر از یک رایانه شخصی استاندارد انجام می دهد. با این حال، از آنجایی که همه صاحبان وب سایت توانایی پرداخت هزینه سخت افزار، نرم افزار یا کارکنان پشتیبانی لازم را ندارند، توصیه می شود بسته به ماهیت کسب و کار و خواسته های آن، از سرورهای ارائه شده توسط شرکت سرور سوئیچ استفاده کنید.

انتخاب سرور مناسب بسیار مهم است. زیرا یک سرور بد می تواند سرعت را به شدت کاهش دهد یا در شرایط شدیدتر حتی باعث آفلاین شدن لحظه ای یا دائمی سایت شود. به عنوان مثال، یکی از اشکالات این گزینه ضعیف، خرابی سخت افزار است، مانند خرابی پردازنده یا هارد دیسک. برای دریافت اطلاعات بیشتر می توانید به کارشناسان ما در سایت سرور سوییچ مراجعه کنید.

X
Add to cart